Ankara Yolu 3. kilometrede faaliyet Hayat Kağıt A.Ş’ne ait fabrikadan 70 işçi SMS yolu ile çıkarıldıklarını iddia etti. Kendileri ile görüşülmeden SMS yolu ile işten çıkarırını öne süren lişçiler, tazminat ve maaş haklarını alıp almayacaklarını bilmediklerini, Kendilerine hiçbir haklarının verilmediğini belirterek işçiler tepkilerini ortaya koymak amacıyla fabrika önünde bir basın açıklaması yaptı.
İşten çıkarılan 70 işçi adına konuşan Süleyman Elisert, işten çıkarılmalarının sendika üyesi oldukları zamanlarda olmasının manidar olduğunu söyledi. Tamda Kurban Bayramı öncesinde işten çıkarıldıklarını dile getiren Elisert, yetkililere seslerini duyurmak istediklerini belirtti. Hiçbir yasal haklarını alamadıklarını anlatan Elisert, konuşmasında şunları söyledi :
“Biz Hayat Kağıt çalışanlarına 31.08.2016 tarihinde 70’e yakın iş arkadaşımızın işlerinin sona erdirildiği SMS yoluyla iletildi. Yıllardır çalışmış olduğumuz fabrikamızın iş akdinin feshini SMSM ile bildirmesini kınıyoruz. Bayram ve okul öncesinde yasal haklarımızın ne olacağı bilmeden kapı önüne konulduk. Bu vatanın evlatları olarak buradan sayın valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve değerli büyüklerimizin bu zor günümüzde bizlere gerekli desteği vereceklerinden hiç şüphemiz yoktur. Diğer Hayat Grubu çalışanları bütün haklarını almasına rağmen bizlerin 12 ay öncesine kadar belli düzende almış olduğumuz ikramiyelerimizi ve maaşlarımızı alamadık. Buna rağmen çalıştığımız süreç içerisinde iş verimliliğimizde ve işimize olan saygımızda hiçbir eksilme olmamıştır. Bizler işçiyiz ve hepimiz birer babayız. Bizler burada işimizin ne olacağını düşünürken, bizlere para yok diyenlerin tatile gitmelerini ve bizlerin sendikaya üye olduktan sonra 70’e yakın arkadaşımızın işten çıkarılmalarını çok manidar buluyoruz. Bizler Hayat Kağıt çalışanları olarak tüm haklarımızı alana kadar fabrika önündeki bekleyişimizi sürdürmekte kararlıyız. Kendimizin ve ailemizin geleceğini kurtarmak amacıyla başlatmış olduğumuz bu haklı davamızın muhatapları ve devlet büyüklerimiz tarafından duyulacağını ve mağduriyetimizin giderileceğine inanıyoruz.”
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim