Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, Mahalle Muhtarı Hikmet Durgun ile Belediye yetkilileriyle beraber Gülabibey Mahallesi’ndeki kadın kültür sanat merkezinin inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Gül, sosyal belediyecilik alanında çok kapsamlı bir şekilde hizmet verdiklerini söyledi.

Çorum Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerine, hangi hizmeti vermek gerekiyorsa o hizmetleri kalıcı bir şekilde vermeye çalıştıklarını belirten Gül, “Toplumun tüm sosyal katmanları ne yaparsak daha mutlu, daha huzurlu, yarınlara daha umutla bakan insanlar olurlar bunun arayışı içinde olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Ulaşılmadık, ihtiyacı ve talebi dinlenmedik hiç bir insanımızı bırakmamak gibi bir hedefimiz var” dedi.

Çorum’a daha önce 6 tane Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kazandırdıklarını kaydeden Gül, “Bu çalışmaları Velipaşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizi hizmete sunarak başlatmıştık. Daha sonra; Akkent, Ulukavak, Mimarsinan ve Bahçelievler’de Kadın Kültür ve Sanat Merkezi inşa ettik. Son olarak da Buharaevler’de sosyal – kültürel ve sportif alanlarda bir yaşam merkezi olan Buhara Kültür Merkezini inşa ettik. Hem mahallemizin hem de şehrimizin önemli eserlerinden biri olarak hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinden bugüne kadar 70 bin yurttaşın faydalandığını ifade eden Gül, konuşmasının devamında şu bilgileri verdi:

“Merkezlerimizde; kültürel faaliyetlerden sanatsal faaliyetlere, eğitimden yabancı dil kurslarına, resim kurslarından meslek kurslarına, geleneksel sanatlardan modern el sanatlarına, dikiş-nakıştan kuaförlük kursuna, Yüzmeden, jimnastiğe, fitnesse kadar nerdeyse yüze yakın farklı branşta kurs açıyoruz.

Hanım kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda 7’nci Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizi Gülabibey Mahallemize kazandırıyoruz.

Gülabibey mahallemizde 1081 numaralı adada iki katlı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi inşa ediyoruz. Merkezimiz diğer mahallerimizde olan Kültür ve Sanat Merkezlerimizle aynı yapıya sahip.

Gülabibey Mahallesinde inşa ettiğimiz Kültür Merkezi KDV dâhil 2 milyon 23 bin 700 TL’ye mal olacak.

Mahallemize hanım kardeşlerimizin, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabileceği, 23 milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz.

Diğer mahallelerimizde bulunan merkezler gibi burası da Gülabibey’de bir yaşam merkezi olacak.

Kültür Merkezimizin, alt katı gençlik merkezi olarak, mahallemizin gençlerine hizmet verecek. Gençlerimiz açtığımız akademik kurslarımıza katılabilecekler.

Gülabibey Mahallemizde inşa ettiğimiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezimiz şimdiden şehrimize, hanım kardeşlerimize ve gençlerimize hayırlı olsun diyorum.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim