MHP İl Başkanı Bekir Çetin öncülüğünde Çorum Milletvekili Adayları Vahit Kayırıcı, Sami Çam ve Ali Akcan, önceki gün sırasıyla İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Emrullah Akdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Mehmet Bayrak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyit Ahmet Sancak, İl Defterdarı Ali Sormaz, Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Moray’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.
Daha sonra Valilik bünyesindeki farklı birimlerde görev yapan personeli ziyaret ederek, çalışmalarında başarı dileyen MHP Heyeti, seçim çalışmalarını Köy Hizmetleri Müdürlüğü ve Karayolları Hizmetleri Müdürlüğü’ndeki işçileri ziyaret ederek sürdürdüler.

“İşçinin hakkı gasp ediliyor”
MHP Çorum 1. Sıra Milletvekili Adayı Vahit Kayırıcı daha önce Köy Hizmetleri’nde çalıştığını hatırlatarak, “İşçinin her türlü problemini ben bilirim. Sizlerin derdini sıkıntısını anlayacak kişi benim. Milletimiz aş, iş, ekmek peşinde koşarken birileri işçinin sırtından para kazanma peşindedir. İşçinin hakları çeşitli sebeplerle gasp edilmektedir. Ülkemiz yönetilemez hâle getirilip kaosa sürüklenmektedir. Biz daha önceki dönemlerde de halka hizmet etmiş insanlarız. Sizin her türlü sıkıntınızı çözmek bizim boynumuzun borcudur. Biz telefonlarımızı sekreterimize verip yanımızda korumalarla gezenlerden değiliz. Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.” diye konuştu.

“Taşeron demek, modern köle ticaretidir”
Diğer adaylardan Sami Çam taşeron sistemine değinerek, “Taşeron şirket demek köle ticaretinin modern adıdır. Dün çay, simit hesabıyla iktidara gelenler bu gün emeklimizi, işçimizi açlığa mahkûm etmişlerdir. Bu konuya bir de dinî açıdan bakacak olursak, asgari ücretin 950 lira olduğu bu ülkede, Ramazan ayında ödediğimiz fitre miktarı 10 lira olarak belirlendi. Bu 10 lira, bir insanın bir günde karnının doyacağı miktar olarak hesaplanıyor. 4 kişilik bir ailenin doyacağı rakamı, fitre miktarı üzerinden hesapladığımızda 1200 lira yapar. İşte bu adaletsiz sistem içinde işçimiz doymaya çalışıyor. Biz bu sistem içerisinde zenginleri doyuramıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Enflasyon sepetine pinpon topu koyarak düşük gösteriyorlar”
MHP Çorum Milletvekili 4. Sıra Adayı Ali Akcan ise enflasyon rakamlarının hesaplanmasını eleştirerek, “AKP Hükûmeti, temel ihtiyaçların bulunması gereken enflasyon sepetine pinpon topu ve köpek maması gibi alakasız kalemler ekleyerek, enflasyon rakamlarını düşük gösteriyor.” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim