Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında Tarife Komisyonu’nun 2020 yılına ilişkin gelir tarifesinin ele alındığı gündem maddesinde konuşan Uysal, “31 Mart seçimlerinde göreve gelmeden önce gazetelere verdiğiniz demeçlerde, her zaman halktan yana olduğunuzdan bahsederek, Çorum'da halkın isteklerini yerine getirmek için suya indirim yapacağınıza dair söz vermiştiniz” dedi.

Verilen söz üzerine indirim kararının Mayıs ayında tarife komisyonunda görüşüldüğünü kaydeden Uysal, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Biz tarife komisyonu üyeleri olarak görüşmelerde konutlarda en az %15 olmak üzere indirim yapılmasını teklif ettik. Fakat komisyondaki üye çoğunluğunuzla konutlarda sadece 0-10 ton arası su kullanan halkımıza %1.0 indirim yapılmasını uygun gördünüz. 11-30 ton arası ve 31 ton üzeri su kullanan halkımıza hiç bir indirim yapmadınız.

Ne söz vermiştiniz ne yaptınız. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Çorum'a bu 7 aylık sürede nasıl bir yatırım yapmayı planladınız da verdiğiniz sözden çark ederek su zammına neden ihtiyaç duydunuz?

Seçimden önce halkla iç içe olarak sorunlara ortak çözüm bulacağınızı söylemiştiniz. Halkımıza böyle bir zam yapacağınızı söylediniz mi? Suya neden gizli zam yaptınız? CHP grubu olarak suda indirim sözünüzün bir aldatmacadan ibaret olduğunu halkımıza bir kez daha buradan beyan ediyoruz.

Biz, 2020 yılı gelir tarifesindeki su zammına ve tüm zamlara tarife komisyonu üyeleri olarak şerh koyduğumuzu bildiriyor, CHP grubu olarak yapılacak zamları uygun bulmuyoruz.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim