Halkın sağlık hakkını ilgilendiren en öncelikli konuda bile halkın-sivil toplum örgütlerinin-sağlıkçıların görüşü alınmadan ben yaptım oldu mantığı içerisinde bir takım tasarruflarda bulunulacağını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın kamuoyu duyarlılığı oluşturmak için 13 Ekim’de yaptığı basın açıklamasından öğrendiklerini belirten Türkeri, “Açıklamaya göre mevcut 650 yataklı hastanenin 800 yataklı hastane taşınacağı Bahçelievler’deki mevcut hastaneye Göğüs Hastanesi’nin taşınacağı bilgisi veriliyordu.
Sağlığın piyasalaştırılmasına karşı herkese eşit parasız nitelikli kamusal sağlık hizmeti sağlanması için mücadele eden sağlık hizmetine erişim için sağlık ocağı ve hastane taleplerini mücadele programına dönüştüren bir dernek olarak halkın sağlık hizmeti alması önünde bir engel oluşturacak bu uygulamadan derhal vazgeçilmesini istiyoruz.
İlimizin hastaneye ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Muayeneye, tahlile, tetkike günler sonrasına sıra verilmekte hastalarımız şifayı Ankara’da veya büyük şehirlerde aramaktadır.
Büyük paralar harcanarak yapılan yeni hastane bir umut olmalıdır. 650 yataklı hastaneyi 800 yataklı hastaneye taşımak neye çözüm olacaktır.
1918’den itibaren mevcut yerinde hizmet veren yıllar içinde yapılan ek binalarla sadece Çorum’un değil bölgenin hastanesi olan Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, devlet hastanesi olarak faaliyetini sürdürmelidir” dedi.
Gülabibey, Mimar Sinan, Sanayi, Kapaklı, Kafkasevler ve Kale bölgesindeki tek sağlık tesisi olan Göğüs Hastanesi’nin kesinlikle kapatılmaması gerektiğini kaydeden Türkeri, “Aksine daha da geliştirilmelidir. Yeni yapılan hastane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmalıdır. Halkın sağlık hakkını ilgilendiren bu konuda oluşturdukları farkındalık için Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çorum Şubesini tebrik ediyor sağlık hakkı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz” dedi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim