Çorum Çölyak Derneği tarafından gerçekleştirilen “Çocuklar Sıkılmasın, Çölyak Yakmasın” projesi tamamlandı.

Projenin sona ermesi ve 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla Dernek yöneticileri dün kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

Şellale Cafe’deki etkinlikte ilk olarak söz alan Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, Mayıs ayının dünyada Çölyak farkındalık ayı olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizde ise 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü, 2010 yılından itibaren kutlanmaya başlamıştır. Mayıs ayında Çölyak konusunda farkındalığı arttırmak ve bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla tüm dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinliklerle konu gündemde tutulmaya çalışılmaktadır.” dedi.

Ardından konuşan Çorum Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak ise “Çocuklar Sıkılmasın Çölyak Yakmasın’’ isimli proje hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

2016 yılında Proje Koordinatörü Muhammed Özenç tarafından hazırlanan İçişleri Bakanlığı’nın onayla 17 bin 650 TL toplam maliyeti olan projenin Şubat 2017’de başlayıp, hafta sonu gerçekleştirilen Çanakkale-Bursa gezisi ile sona erdiğini kaydetti.

3 ay sürmesi plânlanan ancak 1 ay daha uzatılan proje kapsamında 3 farklı kategoride faaliyetler yapıldığını anlatan Azak, okullarda düzenledikleri eğitimlerle yaklaşık 600 öğrencinin Çölyak konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Çölyak hastası çocuklar ile yakınlarına yönelik düzenledikleri Bursa ve Çanakkale gezisiyle birlikte katılımcıların hoşça vakit geçirme imkânı bulduklarını dile getiren Mustafa Azak, “Projemizin her aşaması dolu dolu, çok faydalı ve verimli geçti. Beklentilerin çok üstünde olan organizasyonlarımıza destek olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim