Millî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün geleneksel yılbaşı özel çekilişinde bu yıl en büyük ikramiye 60 milyon TL. olarak belirlendi.

Dudak uçuklatan bu büyük ikramiyenin yanı sıra yılbaşı özel çekilişinde diğer büyük ikramiyeler 1 adet 10 milyon, 1 adet 5 milyon, 1 adet 2 milyon, 1 adet 1 milyon ve 1 adet de 500 bin lira şeklinde saptandı.

31 Aralık 2016'da yapılacak yılbaşı özel çekilişi kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 348 milyon 180 bin lira olacak.

Yılbaşı özel çekilişinin tam biletleri 60 lira, yarım 30 lira ve çeyrek ise 15 liradan satışa sunuldu. 31 Aralık Cumartesi gününe kadar satışta olacak biletlerin büyük bir bölümü şimdiden tükenmiş durumda… Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda, Millî Piyango İdaresi 60 milyon lira ile tarihinin en yüksek ikramiyesini vermiş olacak.

Çorum’da da yılbaşı biletlerine ilgi sürüyor. Saat Kulesi civarında faaliyet gösteren bayilerin bir kısmı bilet satışlarından son derece memnun olduklarını ifade ederken, kimisi de satışların geçtiğimiz yıllara oranla “tatsız” olduğunu dile getirdi.

UMUTLAR SON HAFTAYA KALMIŞ

Ferhat Uzunluöz isimli Millî Piyango Bayisi, elindeki yılbaşı biletlerinin büyük bir bölümünü sattığını belirterek, “İşlerimiz geçen senelere bakarak biraz yavaş gitse de memleketin durumuna bakarak yine iyi sayılır. Elimde kalan biletleri de son hafta tüketeceğime inanıyorum.” dedi.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan bilet takas ettiğini dile getiren Ferhat Uzunluöz, “Büyük şehirlerdeki tanıdık bayii arkadaşlarla bilet takas ediyoruz. Böylece Çorum halkına büyükşehir biletlerinden sunma imkânım oluyor. Herkesin şansı açık olsun.” ifadelerini kullandı.

23 yıldır Millî Piyango bayiliği yapan İsmail Afacan da umudunu son haftaya bağlamış görünüyor. Bu yıl 60 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiyenin oldukça cazip olduğunu dile getiren İsmail Afacan, “60 milyon liraya kim sahip olmak istemez? Herkesin bir bilet alarak şansını denemesini tavsiye ederim.” dedi.

Uzun yıllardır Saat Kulesi civarında Millî Piyango bileti satan Seyfettin Nacak da 29 Kasım’da satışa sunulan yılbaşı biletlerinin ancak talep gördüğünü ifade ederek, “Eski dönemlerdeki kadar dört dörtlük iş yapamıyoruz. İşlerimiz yeni yeni açılmaya başladı. Son hafta, yılbaşı biletlerinin daha çok rağbet göreceğini tahmin ediyorum.” şeklinde görüş belirtti.

“HEPİMİZ YETKİLİ PİYANGO BAYİSİYİZ”

Millî Piyango bayiliğini babasından devralan Korcan Halıcı ise bilet satışlarının tatmin edici olduğunu belirterek, “Çok şükür, fena iş yapmıyorum. Bu yılki büyük ikramiye oldukça cazip. Dolayısıyla insanlar bu fırsatı kaçırmak istemiyor.” dedi.

Korcan Halıcı ayrıca yurttaşlara bir hatırlatmada bulunarak, “Kimi insanlar, bizim kaldırım üzerinde küçük tezgâhlarda bilet sattığımıza bakarak, yetkili bayi olmadığımızı düşünüyor. Buradaki tüm satıcılar Millî Piyango’nun yetkili bayisidir. O bakımdan sayın halkımız bizlerden gönül rahatlığıyla piyango biletlerini alabilirler.” şeklinde konuştu.

Ferhat Uzunluöz’den yılbaşı bileti satan alan İrfan Çatal, her yıl şansını denediğini söyledi.

Bilet satışlarının “tatminkâr” olduğunu söyleyen Korcan Halıcı’yı, bu görüntü doğruluyor. 

İsmail Afacan’ın bilet sattığı Erdal Şair (Solda) ve Hakkı Kutlu, “Amorti dışında ikramiye yüzü göremedik” dediler.

Seyfettin Nacak, yılbaşı biletlerinin “yavaş” gittiğini iddia ederek, “İşlerin pek tadı yok.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim