Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Yrd. Doç. Dr. Mihriban Cindiloğlu Demirer ve Yrd. Doç. Dr. Cihat Savsar tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu dersliklerinde gerçekleştirildi.

Eğitimin son gününde ise KOSGEB Çorum Müdürlüğü KOBİ Uzman Nuran Hatipoğlu Dal’ın katılımıyla KOSGEB Destekleri ve Mevzuatı, KOSGEB'e başvuru aşamaları ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, girişimci kadınlarla bir araya geldi. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve eğitimi yürüten öğretim üyeler hazır bulundu.

“ÜNİVERSİTE İLE 3. PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, “Çorum’a ve Türkiye’ye hizmet ederken hayalimizdeki oluşum İktidar Partisi İl Başkanlığı, Valilik, Belediye, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası’ndan oluşan ekip bir araya gelip güçlerini birleştirmeleri ve gerçekten büyük bir sinerji oluşturulmasıydı. Bu süreç içerisinde biz de Üniversitemiz ile 3. projemizi gerçekleştirdik” diyerek, geçen yıl Şubat ayı içerisinde Üniversite, ÇTSO ve Çorum Belediyesi işbirliğinde Çorum’un Ekonomik Meseleleri ve Çözüm Önerileri isimli çalışma yapıldığını, 2. çalışmanın Genel Merkez destekli daha profesyonel bir şekilde yürütüldüğünü ve 3. çalışmanın da kadın girişimcilik üzerine yapıldığını ifade etti.

Girişimcilik üzerine gerçekleştirilen çalışmasının Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Türkiye çapında öngörüldüğünü ve Türkiye‘de ilk olarak Çorum’da yapıldığının altını çizen Av. Karadağ, “Başta Rektörümüze, KOSGEB yetkililerimize, Kadın Kolları Başkanımıza ve ekibine, eğitimi veren öğretim üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımız devam edecek. İnanıyorum ki daha güzel projeler gerçekleştireceğiz. İlerleyen dönemlerde gençlerimiz ile ilgili bir projemiz de var” diyerek, KOSGEB’deki desteklerin ve çeşitliliğin artacağını sözlerine ekledi.

Destek anlamında kadınlarımıza pozitif ayrımcılığın söz konusu olduğunu da belirten Av. Karadağ, alınan sertifikaların önemine değinerek kadın girişimcilere başarılar diledi.

“500 ÖĞRENCİMİZ KOSGEB’DEN DESTEK ALMA HAKKI ELDE ETTİ”

HİTÜ’nün İTÜ’den sonra Türkiye’de 2. olarak girişimcilik dersi vermeye başladığını ve ülkemizdeki pek çok üniversite de bu uygulamanın başladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Verdiğimiz Girişimcilik Dersi sonrasında belirli kriterleri sağlayan öğrencilerimiz KOSGEB’den 150 bin TL’ye varan destek alıyorlar. Şuana kadar 2500 öğrencimize girişimcilik dersi verildi ve 500 öğrencimiz KOSGEB’den destek alma hakkı elde etti. Öğrencilerimize çok ciddi rakamda destek verebilmişiz. Türkiye Cumhuriyeti artık bu kadar büyük ve muazzam bir devlet haline geldi. 15 sene öncesinde kapıda rektörler başörtüsüyle uğraşırken şuan da biz Çorum halkına elimizi dokunuyoruz ve gerçekten farklı çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bu mekânlarımızın kapıları sizlere her zaman açık” dedi.

“SON 15 YILDA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDEDİLDİ”

Belediye Başkanı Zeki Gül ise, son 15 yılda çok önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade ederek, kadın girişimcilik konusunda 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz destek toplam da 150 bin TL’ye varan desteğin geçmiş yıllarda hayal ancak şimdi gerçek olduğunu belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim