Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle hazırlanan proje dün Zafer Çarşısı’nda düzenlenen bir kokteyl ile kamuoyuna tanıtıldı.
Tanıtım etkinliğine Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek’in yanı sıra projede yer alacak kadın kursiyerler ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
Etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen Oda Başkanı Necati Şimşek, söz konusu proje kapsamında 60 kadının sanayi tipi makine kullanma kursuna katılarak meslek sahibi olacaklarını belirtti.
Daha sonra söz alan AB Proje Koordinatörü Seda Ateş Yağar, “Kayıtlı İstihdamın Teşviki II” projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Seda Ateş Yağar, Oda üyelerinin talepleri doğrultusunda sanayi tipi makine kullanabilen kalifiye eleman eksikliğini gidermek amacıyla böyle bir proje başlattıklarını dile getirerek, 60 kadının 20’şer kişilik gruplar hâlinde kurslara katılacağını ve sertifika sahibi olacaklarını söyledi. Eğitim alan kadınlara ayrıca staj ve istihdam imkânı sağlanacağını belirten Koordinatör Seda Ateş Yağar, “Kaydol Kaybolma” adlı projenin sözleşmesinin 20 Mayıs 2016 tarihinde imzalandığını ve 1 Temmuz’dan itibaren ise uygulamaya başlandığını bildirdi.
Proje kapsamında ayrıca Oda üyesi olan aile şirketlerine 2 gün boyunca toplam 14 saatlik kurumsallaşma eğitimi verileceğini aktaran Yağar, “Böylece kayıtlı istihdama yönelim konusunda bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Öte yandan yine farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında bölgemizdeki 10 meslek ve ticaret lisesinde eğitim gören 400 son sınıf öğrencisine de farkındalık semineri verilecektir. Böylece meslek hayatına atılmaya hazırlanan gençlerimizin, kayıt dışı istihdamın hem kişi hem de ülke üzerindeki zararları hakkında bilinçlenmeleri sağlanacaktır.” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Seda Ateş Yağar, işverenlere yönelik olarak ise kayıt dışı çalıştırılan işçilerin makro ve mikro düzeyde yol açtığı problemler hakkında Çorum ve ilçelerinde 14 adet seminer düzenleneceğini sözlerine ekledi.




(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim