Temmuz 2016’da açıklanan ve H-index’i 10’un üzerinde toplam 4342 araştırmacının sıralandığı listede Hitit Üniversitesi’nden Bülent Kabak, Müge Özcan, Ayşegül Taylan Özkan, Kazım Savaş Bahçeci, Mete Dolapçı ve Dursun Ali Köse bulunuyor.
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bunun yanında, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyelerinin yapmış olduğu yayınların aldığı atıflara dayanılarak yapılan ve dünyadan 4129, Türkiye’den 154 üniversitenin yer aldığı sıralamada Üniversitemiz, toplam 4844 atıfla dünya üniversiteleri arasında 2420. ve Türkiye üniversiteleri arasında 91. sırada yer almıştır.
Araştırmacıların çalışma kalitesi ile bu çalışmalara bağlı yayın sayısını arttırmak ve başka araştırmacılarla internet ortamında paylaşım yapmayı teşvik etmek amacıyla yapılan bu sıralama, özellikle gelişmekte olan ülkelerin akademik performanslarının dünyada var olan eğilimle ilişkisini görmelerini sağladığı için önem taşımaktadır.
Üniversitemizin ülkemizde ve dünyada, farklı pek çok alanda başarı grafiğinin yükselmesine katkı veren tüm öğretim elemanlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim