kapsamında öğrencilere ilk olarak üssün toplantı salonunda Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın tanıtım videosu izletilerek, yetkili askeri personel tarafından bilgi verildi. Öğrencilere tesis edilen askeri otobüs ile geçmişten günümüze hava üssünde kullanılmış olan eski uçaklar, uçakların iniş kalkış yaptıkları pistler, hangarlar ve olası bir saldırı karşısında üssü koruyacak uçak savar mevzileri tanıtıldı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarını ve helikopterlerini yakından görme fırsatı yakalayan öğrenciler, pilotlarla sohbet ederek merak ettikleri soruları sordular. Öğrenciler helikopter içine binerek nasıl havalandığı ve ne amaçla kullanıldıkları hakkında helikopter pilotundan bilgi aldılar. Uçak simülatörüne binen öğrenciler gerçek bir savaş uçağının içinin nasıl olduğunu tanıma fırsatı yakaladılar. Son olarak hava trafik kontrol kulesine çıkan öğrenciler, hava üssünün tepe noktasından sahayı gözetleyerek radar sisteminin çalışma sistemini, uçak iniş kalkış trafik uygulamasının nasıl olduğu hakkında bilgi edindiler.

Okul Yöneticisi Şeref Aktı ve Sınıf Öğretmeni Satı Serap Taşın, etkinliğin geçekleşmesini sağlayan Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Tansel Çokuysal’a, Çorum Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal’a ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’a teşekkür ettiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim