Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen etkinliğe Çorum’dan da 130 genç katılırken, bu gençlere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Levent Güler, Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Erol Kavuncu ve Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı refakat etti.
Çanakkale’de hayatını kaybeden 250 bin şehidimizin hâtırasına düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü, Gelibolu Yarımadası’nda Cumartesi günü saat 01:00’deki Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Prof. Dr. Mehmet Çelik tarafından katılımcılara “Çanakkale Destanı” başlıklı bir konferans sunuldu.
Geceyi Kocadere’de geçiren on binlerce gencin ellerine, sabah ezanıyla birlikte kına yakıldı. 57. Alay Menüsü olarak adlandırılan kırık buğday çorbası ikram edilmesinden sonra 57. Alay Şehitleri’nin birlikte son bayram namazını kıldıkları alanda on binlerce genç sabah namazında saf tutarak, şehitler için dua etti.
Namazın ardından ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın öncülüğünde saat 06.00’da şafakla birlikte 10 binlerce genç bir kez daha şühedanın izinden yürümeye başladı. 13 bini izci, 12 bini Gençlik Merkezi üyesi olmak üzere yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı yürüyüş 15 kilometrelik bir güzergâh boyunca Conkbayırı’nda sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanından katılımın olduğu yürüyüşte askeri lise ve harp okulu öğrencileri de hazır bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim