18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş önceki akşam Saat Kulesi’nden başladı.

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yavuz Ünlü, TÜRKAV Başkanı Fikret Aktağ ve yüzlerce ülkücünün katıldığı yürüyüşte ellerinde bayraklar ve meşalelerle tekbirler eşliğinde yürüyen Türk milliyetçileri, Atatürk Anıtı’na ulaştılar. Burada hep birlikte saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı seslendiren ülkücüler adına konuşmayı Ülkü Ocağı İl Başkanı Yavuz Ünlü yaptı.

Katılımdan dolayı herkese teşekkür eden Ünlü “Çanakkale, haçlı zihniyetinin hasta adam olarak nitelendirdiği Türklüğün yeniden şahlanışıdır. Milli Mücadeleye ruh veren, direnme azmi kazandıran Çanakkale'dir. Bugün bize güç veren o heyecan ve azimdir. Hilal ile haçın savaşı hala devam etmektedir. Bizler Hilal'in geri dönmeyen temsilcileri Ülkücü Milliyetçi Hareketiz. Çanakkale'de vatan için canını hiçe sayan, geri dönmeyi düşünmeyen o kahraman ecdadın torunlarıyız” diye konuştu.

Etkinlik Kur’an-ı Kerim okunması ve şehitler için dua edilmesi ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim