Vali Yardımcısı Adnan Saçan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Aslan, şube müdürleri ve davetlilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Haftanın başlaması nedeniyle açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Aslan, kültürel ve sanatsal çalışmaların herkesin odak noktası olduğunu belirterek “Kütüphaneler en önemli ve en kıymetli hazinemizdir. Kitap okuma eylemi ömür boyunca sürdürülmelidir. Kitap okumak için yapılan her çaba değerlidir. Köye kitap götürmek, çöle su götürmek gibidir. Bu süreçte popüler kültüre karşı durmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte “Yeni enformasyon teknolojileri ve kütüphaneler” adlı konferansı Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Demiryürek sundu. Kitabın ve kütüphanelerin önemine değinen Demiryürek konuşmasında “Ben ilkokul 2’den beri kütüphanelerdeyim. Bugün cep telefonlarıyla her bilgiye ulaşabiliyoruz ve kütüphanelerimiz de artık teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmaya başladı. Kütüphanelerin asıl amacı bilgilerin depolanması ve ihtiyaç halinde kullanılmasıdır. Çağımızda artık kütüphane anlayışı daha soyut ve daha sanal hale geldi” dedi.

Programda, en çok kitap okuyan çocuklar İbrahim Efe Daş, Kerim Bayrak, Emirhan Bodur, Ela Yaraşır, Aysema Gül Yarar ile yetişkinler Köksal Kılınçoğlu, Kezban Satılmış ve Gülendam Rana Kılıç’a ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik ziyafeti sunduğu açılış töreni Çorum Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin 60 eserinin bulunduğu “Kütüphanede Renkli Tasarımlar” isimli Resim Sergisi ile Çorumlu yazarların  kitaplarına yer verilen serginin açılışı yapıldı. Program serginin gezilmesiyle son buldu.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim