Hitit Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nin çalışmaları kapsamında Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Milletvekili Ceylan, Irak ve Suriye’de devam eden terör ortamının sona ermeye başladığını ve bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan iki operasyon sonucunda huzur ortamı sağlanan bölgelere 500 bin mültecinin döndüğünü bildirdi.

Türkiye’de huzur ve refah ortamının devamı için asker ve polisimizin büyük bir mücadele içinde olduğunu hatırlatarak bu süreçte vatanın bekası için hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Milletvekili Ceylan, “Ortadoğu’da yaşanan savaşlar nedeniyle ülkemize gelen 3 milyon mülteci bir gün kendi topraklarına dönecektir. Bunu sağlamak ve bölgedeki huzur ortamına katkı sağlayarak ülkemizin güvenliği için büyük bir mücadele veriyoruz. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yoktur. Terörün bu coğrafyadan silinmesi ve atılması için çaba harcıyoruz. Türkiye 35 yıldır bu terör belasını çekiyor. Bu süreçte neredeyse ülkemizin ithalat ve ihracat rakamları kadar 600-700 milyar dolar terör yüzünden kaybettiğimiz para var. Ancak son dönemde kahraman asker ve polisimizin yaptığı harekâtlar ile belli bölgelerde oluşturulan güvenli alanlara dönüşler başladı. Bu süreçte şimdiye kadar 500 bin mülteci ülkelerine döndü” diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan, Anayasa gereği Başkomutan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sanatçılarla birlikte bölgeye giderek kahraman askerlerimize moral vermesine yönelik eleştirileri de yanıtlayarak “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’liler de o bölgeye gitsin askerimize moral versinler. Bunun eleştirilmesini anlamıyoruz” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim