SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Teşkilat olarak Cuma günü ülke genelindeki tüm ilçe seçim kurullarında eş zamanlı başlatılan “imza verme” kampanyası için yoğun bir çalışma sergilendiğini söyledi.

İmza vermek üzere SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz ve çok sayıda Millî Görüş mensubuyla Cuma sabahı İlçe Seçim Kurulu’na giden Faruk Cıdık, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

Saadet Partisi’nin özellikle son dönemdeki çıkışlarıyla bugün Türkiye’nin en çok konuşulan partisi durumunda olduğuna dikkat çeken Cıdık, Genel Başkan Karamollaoğlu için 500 bin imza toplayacaklarını söyledi.

SP İl Başkanı Cıdık açıklamasında şunları dile getirdi:

“Gelinen noktada, Cumhur İttifakı’nın ortağı Sayın Devlet Bahçeli’nin de ‘Son yılların en popüler siyasetçisi’ diyerek övdüğü Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun çok büyük payı var. Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir siyaset güden Sayın Genel Başkanımızın toplumda böylesine güzel karşılık bulması Temel Bey’in Cumhurbaşkanlığı adaylığını da kaçınılmaz hâle getirmişti. Beklendiği gibi de kendisi toplumun teveccühüne cevaben aday oldu. Muhalefet partilerinin aday çıkaramaması için yüz bin imza, Meclis’te grup şartı gibi zorluklar zaten ortadayken, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop tarafından Temel Bey’in adaylığına ilişkin cümleleri bizleri çok da şaşırtmadı. Daha imzalar ortada yokken bu kadar çekinenlerin, 4 Mayıs akşamı yeni stratejiler geliştiriyor olacaklarından hiçbir şüphemiz yoktur. Yapıcı ve uzlaştırıcı siyaseti etkin kılmaya çalışan Genel Başkanımızın, ekstra zorluklara tabi tutulması, yüz bin imzayı olumsuz yönde dert bile edinmemiş olan bizlerin sadece azmini ve heyecanını artıracaktır.

Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu'nun 100 bin imza ile aday olabilmesi için biz Millî Görüşçüler olarak canla başla çalışacağız ve çalışıyoruz. 100 bin imza ile değil 500 bin imza ile aday yapacağız.”

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu için dün itibarıyla ülke genelinde toplanan imza sayısı 100 bin barajını aşarken, Çorum’da 1500 rakamına ulaşıldığı öğrenildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim