Program kapsamında; yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yeni doğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla “Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri” gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda Çorum'da da “Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimi” gerçekleştirilerek 25 hekim, 25 diğer sağlık personeli olmak üzere toplam 50 sağlık personelinin sertifikalandırılması sağlandı.
Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi (ÇEKÜS) Birimi Koordinatörlüğünde Anitta Otel'de düzenlenen programın açılış törenine Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. Ayhan Bolat ve Dr. Sevil Dirlik Zaman, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin Göksal, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Ferda Suiçmez, Bulaşıcı Hastalıklar ve Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Hüseyin Moray, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Bekir Akman, Aile Hekimliği Şube Müdürü Dr. Zafer Yapar, Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Eda Yazıcı Ateş, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Çeşmeci, Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Eşref Şenay, İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Dr. Hatice Terlemez ile birlikte kursiyerler ve davetliler katıldı.
Kurs Sorumlusu Dr. Mahmut Çoşkun, Yenidoğan Uzmanı Dr. Mesut Dursun, Uzm. Dr. Osman Karakuş, Dr. Derya Baytok, Paramedik Turgut Yetigin, Anestezi Teknikeri Rıza Yılmaz tarafından verilen eğitime 112 Acil Sağlık İstasyonu'ndan 5 kişi, Kamu Hastaneleri Birliği'nden 32 kişi, Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlardan ise 13 kişi katıldı.





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim