Meltem Danışman Çınar’ın sorularını yanıtlayan Hakyemez ve Özseçer, son 5 yıl içerisinde merkezlerinde kadınlara yönelik düzenlenen kurslara 12 bin kişinin katıldığını belirterek, kentin 6 farklı bölgesinde faaliyetlerini sürdürdüklerini ve geçen her gün artan yoğun talebin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
“HEDEFİMİZ SAĞLIKLI AİLE BİREYLERİ”
Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, ailelerin her yaştaki bireylerine yönelik danışmanlık eğitim hizmetleri verildiğine dikkat çekerek, “Şu anda aktif olarak bir beslenme danışmanı ( diyetisyen ), psikolojik danışman ve pedagog ile çalışıyoruz. Kısa süre sonrada aile danışmanımız ile hizmetlerimiz sürecek. Danışmanlarımız bireysel danışanların dışında çeşitli konularda açık ve kapalı grup terapileri yapmaktadır. 6 kültür merkezimizde hemen her hafta çeşitli başlıklar altında uzmanlarımızca düzenlenen seminerlerimiz var. Örneğin kadın kanserleri konusunda organize edilen bir semineri tüm merkezlerimizde de verdik” dedi.
“MERKEZLERİMİZ ŞEHRİN HER MAHALLESİNDE HİZMET VERİYOR”
Kişisel gelişim, aile içi iletişim, ev ekonomisi, değerler eğitimi gibi genel başlıklar altında özel eğitim konularının tüm merkezlerinde eşit ölçüde haftanın belli günlerinde verildiğini ifade eden Özseçer, “Böylelikle şehrin bütün mahallelerine aynı hizmeti sunmuş oluyoruz. Diyelim ki yararlanmak istediğiniz bir konuyu kaçırdığınızda diğer bir mahallemizde izleyip takip edebiliyor, yakalayabiliyorsunuz. Diyetisyenimizle birlikte diyabet hastalarına yönelik karbonhidrat sayımı yapıyoruz. Bunu 5’er kişilik kapalı gruplar halinde düzenleniyoruz. Ve program 6 hafta sürüyor. Ve bu inisülin kullanan hastalarımızla gerçekleşiyor. Ciddi dönütler alıyoruz. Bu uygulama her 6 haftada bir tekrarlanıyor. Pedagog ve psikologumuzla farklı alanlarda kapalı ve açık grup uygulamalarımız oluyor. Özetle hizmetlerimizden kadın erkek genç yaşlı 7’den 77’ye tüm aile bireyleri yararlanabiliyor” diye konuştu.
“VELİ PAŞA KONAĞINDA İKİ AYRI MERKEZ VAR”
Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez ise, “Toplumda kanıksanmış bir algı mevcut. Veli Paşa Konağı sadece Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak biliniyor. Oysaki burada Aile Eğitim Merkezimizde faaliyette. Tarihi konağımız çok güzel ve geniş. Biz bu güzide mekânı iki ayrı birim olarak paylaşıyoruz. Aile Eğitim Merkezimize her yaştan herkesi alabiliyoruz. Ama Kadın Kültür Merkezimizin bünyesinde devam eden kurslara sadece kadınlarımız kabul ediliyor. Buhara merkezimizde danışmanlık hizmetlerimiz var. Kapalı aile grup terapilerimizi diğer kültür merkezlerimizde yapıyoruz. Örneğin geçen senelerde Bahçelievler’de bağımlılıkla ilgili kapalı grup çalışmalarımız oldu” dedi.
“KURSLARIMIZIN TAMAMI ÜCRETSİZ”
Merkezlerin tamamında düzenlenen tüm kursların ücretsiz olduğunu ifade eden Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Nuran Hakyemez, programda 6 - 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak ‘Ben yaşlanınca’ isminde bir projelerinin olduğunu belirterek, “Çocukların ileride yaşlandıklarında neler hayal ettiğini ifade edebileceği bir tiyatro yarışması düşünüyoruz. Katılımcı çocukların en az bir 65 yaş üstü kişi ile birlikte katılımı söz konusu. Sonunda başarılı olan çocuğumuza hediyelerimiz var. Aynı zamanda katılımcı yaşlılarımıza da bir ‘Check- up‘ yaptıracağız. 10 Şubat - 27 Şubat başvuru tarihlerimizdir. Son teslim tarihi 15 Mart. 23 Mart ta hediyelerimiz verilecek. Projemizi Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim