Yapılacak fuarla ilgili düzenlenen tanıtım İkinci Bahar Restoran’da gerçekleştirildi. Tanıtıma Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, TSO Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğunu ifade eden Atlas Fuarcılık yetkilisi Fevzi Atasagun, dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarlarının tarımdaki yeni gelişmeleri üreticilere sunarak teknolojiyi üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi gördüğünü anlattı.

Bu amaçlar doğrultusunda 24-27 Kasım 2016 tarihleri arasında 5. Çorum Tarım, Hayvancılık Fuarının 400 katılımcı ile açılacağını belirten Atasagun, tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçer döverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama aletleri, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım ve satım imkanları oluşturulacağını anlattı.

Atasagun, fuarın 24-27 Kasım tarihleri arasında saat 10.00-20.00 arasında ziyarete açık olacağını, fuara ziyaretlerin ücretsiz olduğunu ve tüm Çorumluları fuara davet ettiklerini dile getirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, fuarın ilk açıldığında 30 bin gibi bir rakama erişildiğini belirterek şimdi bu ziyaretçi sayısını üçe katlamayı planladıklarını kaydetti. Yerelden uluslararası firmalara geçişi beklediklerini ifade eden Ermiş, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

TSO Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik de üreticilerin bu fuarı kaçırmaması gerektiğini belirterek fuarların illere katkısının gözardı edilemeyeceğini, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Çorum’ büyük katkısı olacağına inandığını anlattı.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ise konuşmasında Atlas Fuarcılık’a güvendiğini ifade ederek, bundan sonda uluslararası katılımcıların daha da artacağına inandığını ziyaretçilerin çoğalmasının Çorum’a da katkı sağlayacağını dile getirdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim