19 Mayıs İlkokulu Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen sertifika dağıtım törenine Vali Ahmet Kara, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, 17 Avrupa ülkesinin dâhil olduğu Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen Beslenme Dostu Okul Girişimi’nin 2010 yılından beri Türkiye’de de uygulandığını söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar ise söz konusu projeyle ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm özel ve kamu okullarının sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu alanda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.
Son olarak Vali Ahmet Kara, Çorum’da bu alanda ilk kez sertifika almaya hak kazanan 5 okulun yöneticilerine belgelerini verdi. Bu bölümde 19 Mayıs İlkokulu adına Okul Müdürü Yunuz Gayretli, 23 Nisan Ortaokulu adına Okul Müdürü Cenap Tozlu, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu adına Okul Müdürü Haydar Deveci, Hitit Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi adına Okul Müdürü Elvan Güneş ve Başöğretmen Anadolu Lisesi adına ise Müdür Yardımcısı Recep Yücel, “Beslenme Dostu Okul Sertifikası”nı Vali Kara’nın elinden aldılar.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim