Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da kalifiye eleman sıkıntı çeken esnaf ve sanayicilerin olduğunu kaydeden Ceylan, “Kalifiye eleman sıkıntısını İş Kur tarafından düzenlediğimiz programlar ile aşmaya çalışıyoruz. İşverenimiz kendi elemanını kendi yetiştirmiş olurken, kalifiyesiz vatandaşımızın da koluna bir bilezik takmış oluyoruz” dedi.

İstihdam oranının 2023 yılı itibarıyla yüzde 53'e çıkarılacağını belirten Ceylan, “Kadınlarımızın işgücüne katılma oranı da yüzde 41 düzeyine çıkarılacak. Gelecek 5 yıllık dönemde yılda en az 1 milyon istihdamla toplamda 5 milyonun üzerinde ilave istihdam oluşturulacak” diye konuştu.

Ziyaretlerde özellikle genç ve çocuklarla yakından ilgilenen Ceylan, “Gençlerimiz ve çocuklarımız Türkiye’mizin yarınlarıdır. Biz de bu düşünce ile yarınlarımız olan evlatlarımız için birçok projeyi hayata geçirdik. Gençlerimizin modern eğitim alması için Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bütçesini 7 milyar Türk Lirası'na çıkardık. Bu bütçe gençlerimizin yurt, burs ve kredi imkânlarını artırdı. Bugün gençlerimiz son derece modern yurtlarda kalıyor, artan burs ve kredi miktarlarının sağladığı huzurla yaşıyor” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim