Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Selim Aydın, 4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personel ile biraraya geldi. Kamu-Sen İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile “4/C’lilerin 4/B’ye geçişinde dağ fare doğurdu” diyen Aydın, bu haksızlığın giderilmesini istedi.

Karar ile birlikte 4/C statüsünün bittiğini ancak daha büyük bir mağduriyetin ortaya çıktığını kaydeden Aydın, “4/C’li personelin 4-B’li statüye geçişini sağlayan karar yürürlüğe girmiş ancak içeriğine bakıldığında yıllardır bitsin dediğimiz bu ayıp daha da içinden çıkılmaz bir hal almıştır. 4/C ucubesi bitti derken bu kararla özelleştirmeler sonucunda işlerinden olmuş, yıllarca atıl vaziyette tutulmuş, unvanları, meslekleri, diplomaları yok sayılarak kenarda tutulan, düşük maaşa mahkûm edilen insanların umutları boşa çıkarılmıştır. Kısacası dağ fare doğurmuştur. Kararda sözleşmeli personel için değişen hiçbir şey yoktur. Sadece statülerinin adı değişmiş ama nitelikleri ve aldıkları ücretlere dair en ufak bir ilerleme sağlanamamıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır bu ucube sistem bitsin, insanlar mağdur olmasın çağrısı yaparken, bugün gelinen noktada hiçbir değişiklik olmaması bizleri sükût-u hayale uğratmıştır” diye konuştu.

4/C lilerin kadroya alınması diye bilinen 4/b geçişlerinde çok ciddi hak kayıpları yaşandığını belirterek insanların eğitim ve uzmanlıklarını göz ardı eden toptancı yaklaşım neticesinde pek çok mağduriyet yaşandığını söyleyen Aydın, “Denizi geçtik, derede boğulmayalım. Hakkımız olan Hakiki 4B kadro ihdasını istiyoruz.. Türkiye Kamu-Sen olarak hukuki zeminde konu yargıya taşınmış ve Danıştay nezdinde dava açılmıştır” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Çorum’un Bayat İlçesi Barak Köyü’nde ikamet eden F.G (55) isimli kadın da kendisine ait evin merdivenlerini sildiği sırada dengesini kaybederek düşerek yaralandı. Yaralı kadın Bayat Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından ileri tetkik ve tedavi için Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim