Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ana kadar Valiliğe bağlı birimlerde 482 kişinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından kamuda FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Çorum’da da Valiliğe bağlı birimlerde çok sayıda personelin soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirildiği bildirildi.
Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bu hafta içinde Valiliğimize bağlı birimlerde; 2 İl Müdürü, 9 Emniyet Müdürü, 52 çeşitli rütbelerde emniyet görevlisi ve polis memuru, 1 Jandarma Uzman Çavuş, 1 İl Müdür Yardımcısı, 2 Müfettiş, 2 Doktor, 1 Avukat ve çeşitli kadrolarda 412 kişi, toplamda 482 kişi haklarında açılan ve açılacak olan soruşturmaların selameti amacıyla görevlerinden uzaklaştırılma tedbiri uygulanmıştır.
Ayrıca Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 akademik personel görevinden uzaklaştırılmıştır.
Haklarında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanan personelden 26’sı savcılık soruşturması neticesinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Edinilen bilgilere göre soruşturmalar açılmaya devam etmektedir” denildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim