11 Eylül 2020 tarihinde imzalanan protokollere istinaden Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçelerdeki milli eğitim müdürlüklerinde toplam 450 kişi 9 ay süreyle istihdam edilecek. 1 Ekim’de başlayacak olan program, 25 Haziran 2021 tarihinde sonlandırılacak.

Çorum İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik faaliyetlerinin üstleneceğe programda katılımcılara asgari ücret ödeneceği belirtilirken, finansmanının da İŞKUR tarafından sağlanacağı açıklandı.

Başvuruların 11-15 Eylül tarihleri arasında geçerli başvurular içerisinden Çorum’un merkezinki noter huzurunda, ilçelerinki ise liste yöntemiyle belirleneceği bildirildi.

Konuya ilişkin olarak İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlarımızın 15/09/2020- Salı gününe kadar (Salı dâhil), ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden 15/09/2020 Salı günü (Saat:24:00’a kadar) iş arayan girişi yaptıktan sonra “Online İşlemler, İş arayan, Toplum Yararına Programlar, TYP Başvuru” kısmından sistem (program) numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir. İŞKUR İl Müdürlüklerinden/Hizmet Merkezlerinden program başvuruları alınmayacaktır.

Ayrıca, on iki ay içerisinde TYP’den toplam 9 (dokuz) aydan az faydalanmış olanlar toplam 9 aya tamamlanacak şekilde bu programlardan faydalanabileceklerdir.

Bir kişi aynı anda açılacak TYP’lerden yalnızca bir tanesine başvuru yapabilecektir.

TYP’lere program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz.

Katılımcı seçimi ile belirlenen listeler nihai liste olmayıp gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan programlar başlatılmayacaktır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim