Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmeti alan hasta vatandaşların oy kullanması için “Hastayım oyumu kullanıyorum” sloganıyla sandık merkezlerine taşıyor. Çorum’da da ilerleyen yaşı nedeniyle görme ve yürüme güçlü çeken dolayı evde sağlık hizmeti gören bir hasta sağlık görevlileri tarafından sandıklara taşındı.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonunda 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu için il genelinde 402, merkezden ise 155 vatandaşın sandığa taşındığı belirtildi.

Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı gözetiminde Çorum Evde Sağlık Hizmetleri (EVSAB) ekiplerince yürütülen çalışmada hastanelerde yatan hastalar ile evde bakım hizmeti gören hasta ve yaşlılar oy kullanmak için kayıtlı oldukları okullara götürüldü.

Gelen talepler doğrultusunda evde sağlık hizmeti alan, engelli ve yaşlıların sağlık görevlileri eşliğinde oy atacağı merkezlere götürüldüğünü belirten yetkililer referandum günü 147 personel ve 49 araçla hizmet verdiklerini bildirdi.

Çorum il ve ilçelerinde toplam 277 hastanın sağlık ekipleri tarafından evlerinden alınarak oy kullanmalarının sağlandığını anlatan yetkililer ayrıca hastanelerde yatan 125 hastanın da talepleri doğrultusunda sandıklara transferini gerçekleştirdiklerini sözlerine eklediler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim