“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” sağlıklı yaşam kültürünü teşvik çalışmaları kapsamında yer alan toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması projesi çerçevesinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile obezite ile mücadeleyi etkin hale getirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün organize ettiği program ile öğrencilere bisiklet dağıtıldı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Fuar alanında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Sağlık İl Müdürü İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, öğrenciler, öğretmenler ve aileleri katıldı. Programda Milli Eğitim Müdürü Büyük, Başkan Yardımcısı Candan ve Halk Sağlığı Müdürü Barış birer konuşma yaptı. Konuşmalarda hareketli ve sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekildi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, hayatı devam ettirmenin yolunun sağlıklı olmak olduğunu dile getirerek, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile gençleri bisiklet ile buluşturduklarını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise sağlıklı beslenmenin ve hareket etmenin insanları mutlu bir yaşama kavuşturduğunu belirterek, hareketsiz bir toplum olunduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri verildi. Bisiklet dağıtımının ardından bisikletini alan öğrenciler fuar alanından Abide Meydanı’na kadar pedal çevirdi. Bisiklet turunda daire müdürleri de öğrencileri yalnız bırakmadı. Bugüne kadar 800’ün üzerinde bisiklet dağıtımının gerçekleştirildiği öğrenildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim