Çorum’da 482 okul, 7034 öğretmen ve 94.308 öğrenci bulunduğunu anlatan Demir, tüm okulların emniyet tedbirlerinin gözden geçirildiğini ve kameralarla gözetlenmesinin sağlandığını çalışmayan kameraların da çalışır hale getirildiğini anlattı.

Çorum merkezde bulunan 40 okulda kent güvenlik sistemine entegreli kamera sistemi yapılacağını anlatan Tahir Demir, ilde güvenlik görevlisi olan okul sayısının 7, güvenlik görevlisi olmayan okul sayısının 474, güvenlik görevlisi için girişimde bulunan okul sayısının ise 56 olduğunu anlatan Demir, okul güvenlik polisleri sayesinde veli ve öğrencilerin daha huzurlu olduğunu ifade etti. Öğretmenler haricinde eğitim kurumlarına yönelik hizmet sağlayan kişilerin işe başlamadan önce güvenlik soruşturmalarının yapıldığını anlatan Tahir Demir, okul kantinlerinde çalışanların sertifika aldığını ve uyuşturucu konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Okul yakınlarında bulunan ve bağımlıların kümelendikleri ve barınabildikleri metruk ve sahipsiz evlerin belirlenerek kontrol edildiğini anlatan Demir, verilen seminerlerle; öğretmen, öğrenci ve velilerin uyuşturucu ile mücadele de daha bilinçli hale gelmelerinin sağlandığını ifade etti.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Tahir Demir

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim