“IV. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu” 7, 8 ve 9 Mayıs 2015 tarihlerinde Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirilecek.
Üçüncüsü Kazakistan’ın başkenti Almatı’da 7-8 Haziran 2014 tarihinde Hitit Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğin dördüncüsü, Almatı’da alınan karar gereğince, Hitit Üniversitesi tarafından organize edilecek.
Türk Dünyası’nın dört bir yanından gelecek bilim ve siyaset insanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan forum, ekonomiden siyasete, tarihten edebiyata, felsefeden din bilimlerine kadar her alanda bilgi ve bilim üretmeyi, üretilen bilgilerin çeşitli disiplinlerden akademisyenler tarafından paylaşılmasını ve değerlendirilmesini hedefleniyor.
Türk Dünyası ile ilgili hemen her konunun ele alınacağı etkinlik, Türk kültür ve düşünce alanına ilgi duyan bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi ve vizyon üretmek, Türk topluluklarının siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki problemlerine çözüm önerileri sunmak ve böylece kalkınmaya dönük yeni stratejiler geliştirilmesini amaçlıyor.
Yurt içinden ve yurt dışından bilim, sanat, kültür ve siyaset insanlarının katılacağı etkinliğe tüm Çorum halkı davet edildi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim