Çorum il genelinde bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerini kapsayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen “4. Akıl Oyunları Projesi” turnuvaları Çorum Belediyesi NFK Gençlik Merkezi’nde başladı.
Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün katılımları ile açılışı yapılan 4. Dahi Beyinler Akıl Oyunları Projesi kapsamında; satranç, mangala, reversi, resfebe, akıllı kareler, bingo, kubits, becerikli yapılar olmak üzere 8 alanda 18 ilkokul, 14 ortaokul olmak üzere 32 okuldan toplam 482 öğrenci turnuvada yarışıyor.
Akıl Oyunları turnuvaları açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Eğitimde hedef öğrencileri kötü alışkanlıklardan ve kötü davranışlardan korumak ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmektir. Zekâ oyunları planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar vermeyi öğretir. Kişiliği, karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Eğitim konusunda desteklerini esirgemeyen Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de konuşmasında; Belediye olarak sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışı gereği eğitim alanında her türlü desteğe açık olduklarını, sağlıklı nesiller yetiştirmenin özverili çalışma ile mümkün olacağını söyledi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim