Toplam 126 kısa dönem askerin yemin ettiği törene Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Per.Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda asker yakını katıldı.

Vali Necmeddin Kılıç’ın askerleri selamlaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda erlerin yemin etmesinin ardından and içen erler adına J.Er. Ökkeş Serkan Eşkin bir konuşma yaptı. J.Er Ramazan Demir’in “Bayrak” isimli şiiri okuduğu programda birliğe ilk katılan J.Er Berkay Koç’a hediyesini Vali Necmeddin Kılıç, eğitim faaliyetlerinde başarılı olan J.Er Ökkeş Serkan Eşkin’e hediyesini Per.Alb. Çetin Öcal, bakım faaliyetlerinde başarılı olan J.Er. Tolga Bayram’a da hediyesini Belediye Başkanı Zeki Gül verdi.

Hediyelerin verilmesinin ardından İl Jandarma Komutanı J.Alb Abdurrahman Başbuğ bir konuşma yaptı. Vali Necmeddin Kılıç’ın yaptığı konuşmanın ardından yemin eder erler kura çekerek görev alacakları yerleri belirledi. Program tören geçişi ve ailelerin buluşması ile sona erdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim