İl Koordinasyon Kurulu’nun 2015 yılı üçüncü toplantısı dün gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen’in başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Çorum’da kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 345 adet yatırım projesinin bulunduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Sürmen, bunların 7’sinin Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 76’sının D.S.İ. 5. Bölge Müdürlüğü’ne, 10’unun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne, 7’sinin İller Bankası A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü’ne, 57’sinin Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne, 6’sının Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, 89’unun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne, 5’inin Orman Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü’ne, 4’ünün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, 7’sinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne, 30’unun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 10’unun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, 15’inin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne, 22’sinin ise YEDAŞ İl Koordinatörlüğü’ne ait olduğunu bildirdi.



KÖYDES PROJESİ YATIRIM PROGRAMI
Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, KÖYDES projesin kapsamında yapılanlar hakkında ise şu bilgileri verdi:
“KÖYDES projesi kapsamında ilimiz için toplam 8 milyon 959 bin lira ödenek gönderilmiştir.
Tahsisat Komisyon Kararı’na göre, yol projelerine 5.962.941 lira, içmesuyu projelerine 1 milyon 875 bin lira, sulamaya 175 bin lira, ortak alım ödeneğine 895 bin lira ayrıldı.”
(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim