İl Özel İdare Bahçesi'nde gerçekleşen malzeme dağıtım törenine, Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti Milletvekili Erol Kavuncu, CHP Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP Merkez İlçe Başkanı Reşit Büzkaya, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, İl Genel Meclisi üyeleri, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, TÜFAD Başkanı Yasin Aksoy ile yönetim kurulu üyeleri ile kulüp temsilcileri katıldılar.


Protokol üyelerinin konuşması ile başlayan törende ligleri yakın zamanda başlayacak olan U18 ve 1.Amatör Küme'de mücadele edecek 18 kulübün malzemeleri dağıtıldı. Diğer 15 kulübün malzemelerinin ise liglerinin başlamasına yakın dağıtılacağı belirtildi. Bu yıl İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan 135 bin liraya ilave olarak daha sonra Vali Mustafa Çiftçi'nin girişimleri sonucunda ek ödenek çıkarıldı ve toplamda 162 bin liralık malzeme alımı yapılarak kulüplere dağıtıldı.
İl Özel İdare tarafından ayrılan ödenek ile 17'şer top, 20 takım eşorfman, 20 adet antrenman tişörtü ve şortu alındı.


‘GENÇLERE YAPILAN DESTEK BAŞARI İLE DÖNECEKTİR’
Vali Mustafa Çiftçi malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada gençlere yapılan yatırımın başarı ile döneceğini ifade etti.
İl Özel İdare Bahçesi’nde gerçekleşen malzeme dağıtım töreninde bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, gençler için yapılan spor yatırımlarının öneminden bahsetti. Malzeme dağıtım töreninde spor kulüpleri ile birlikte olmaktan dolayı memnun olduğunu da ifade eden Çiftçi, “İl Özel İdaresi bütçesi ile aldığımız hediyeleri ve malzemeleri sizlerin huzurunda spor kulüplerimize teslim edeceğiz. 2020 ve 2021 yılında tasarruf bütçesi uyguladık. 2020 yılında İl Özel İdaresi’nin bütçesi 100 milyon TL idi. 2021 yılında da aynı rakamdı. Dolayısı ile 2020 yılı bütçemizden spor kulüplerimize 110 bin TL civarında yardım yaptık. Bu yıl da 162 bin 500 TL yardım yapıyoruz.  2008 yılından beri amatör spor kulüplerine yapılan yardım 1 milyon TL’yi geçmiş durumda. Bu rakamlar bizim gönlümüzün arzu ettiği rakamlar değil ama imkânlar doğrultusunda destek vermeye çalışıyoruz. 2022 yılı taslak bütçemizi hazırladık. İl Genel Meclisi’nde görüşülecek. Ben İl Genel Meclisi Başkanından 2022 yılında yapacağımız yardımların daha da arttırılmasını rica ediyorum. Amatör spor camiasına ne kadar yardım, ne kadar destek verirsek bize başarı olarak geri döneceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın spor ile ilgili güzel bir sözü var. Diyor ki, “Spor ne kazanma hırsı, ne kaybetme korkusudur. Tek kelime ile özgüvendir” diyor. Dolayısı ile özgüveni yüksek, başarılı, donanımlı gençler daha fazla yetişsin ve ilimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil etsinler istiyoruz. Dağıtılan malzemelerin hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Bütün sporcularımızın başarıları daim olsun” ifadelerini kullandı.


(Rıfat KARA)
 

Editör: TE Bilisim