18’i DSİ Genel Müdürlüğü’ne, 1’i Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne, 6’sı Orman Genel Müdürlüğü’ne ve 5’i Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne olmak üzere 31 adet tesisin temel atma ve açılışı amacıyla Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Cuma Pazarı’nda bir tören düzenlendi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Ahmet Kara, Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaz, milletvekili adayları Ahmet Sami Ceylan ve Bekir Horuz, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda semt sakinin katıldığı törende Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Törende ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptığı çalışma sayesinde çiftçinin yüzünün güldüğünü, toprağın suyla buluştuğunu söyledi. Şubat ayında gazetelerde “Çorum’un 55 günlük suyu var” şeklinde bir haber çıktığını belirten Külcü, “Ertesi gün konuyla ilgili açıklama yapacaktım. O esnada bakanlıktan aradınız ve ‘Biz çalışmamızı yapıyoruz. Gölünüz rahat olsun. Koçhisar’dan su gelecek ve Çorum su sorunu yaşamayacak’ dediniz. Yaptığınız hizmetler için sağolun var olun” dedi.
DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ise 31 tesisten 19’unun DSİ’ye ait olduğunu anımsatarak, bu 19 tesisden 8 adedinin temel atma, 11 adedinin ise açılış olduğunu söyledi.
TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu ise önemli ve tarihi bir günde olduklarını belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Çorum’a çok büyük yatırımlar yaptığını kaydetti. Bu yatırımların devam etmesi için Türkiye’nin iyilikte ve güzellikte kendi kendisiyle yarışması gerekiyor. Krizden ve kaostan beslenen çevreler var. Ülkemizin istikrara ihtiyacının bulunduğunu herkesten daha çok biliyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin Ak Partili ve tek partili iktidara her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, 31 tesis ile ilgili detaylı bir bilgi verirken, Vali Ahmet Kara da açılacak olan tesislerin en verimli şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim