İl Koordinasyon Kurulu’nun 2015 yılı ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Vali Ahmet Kara’nın başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Çorum’da kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 302 adet yatırım projesinin bulunduğunu söyleyen Vali Kara, bunların 6’sının Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 75’inin DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’ne, 8’inin Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne, 60’ının Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne, 7’sinin İller Bankası A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü’ne, 6’sının Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, 43’ünün İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne, 4’ünün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, 7’sinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne, 29’unun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 13’ünün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, 15’inin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne, 24’ünün Çalık YEDAŞ İl Koordinatörlüğü’ne ait olduğunu bildirdi.
Mahalli idareler yatırımları olarak İl Özel İdaresi’nin programında bulunan 43 yatırımın 15’inin ulaştırma, 26’sının tarım, 2 adedinin de altyapı projesi olduğunu ve bunların toplam proje tutarının 50.5 milyon TL olduğunu kaydeden Vali Kara, “Çorum Belediyesi’nce 2015 yılının ilk üç ayında 7 adet proje uygulanmakta olup, bunların toplam proje tutarı 7.1 milyon TL’dir. Ayrıca, belediyemizce 15.3 milyon TL proje bedeli olan şehirler arası otobüs terminali tamamlanmış ve önemli bir rahatlama sağlanmıştır” dedi.

KÖYDES PROJESİ YATIRIM PROGRAMI
Vali Ahmet Kara, KÖYDES projesin kapsamında yapılanlar hakkında ise şu bilgileri verdi:
“KÖYDES projesi kapsamında ilimiz için toplam 8 milyon 959 bin lira ödenek gönderilmiştir.
Tahsisat Komisyon Kararı’na göre, yol projelerine 5.962.941 lira, içmesuyu projelerine 1 milyon 875 bin lira, sulamaya 175 bin lira, ortak alım ödeneğine 895 bin lira ayrıldı.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim