Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik" çalışmaları kapsamında yer alan "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Projesi" münasebetiyle Çorum Merkez'de 144, ilçelerde ise 156 adet öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Dün İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu Bahçesi'nde gerçekleştirilen törenle bisikletler öğrencilere teslim edildi. Törene, Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Haşim Eğer, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Sosyal Güvenlik Kurum İl Müdürü Duran Cesur, Albayrak İlkokulu Müdürü Hasan Bekdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile velileri katıldı.

VALİ AHMET KARA ‘DAN KÖMÜRLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Vali Ahmet Kara, programda yaptığı konuşmada, hastalık gelmeden önce sağlığın korunmasına, beslenmeye ve spora önem verilmesi gerektiğini söyledi. Çağdaş uluslarda bisikletin yerinin önemine vurgu yapan Kara, "Bisikletlilerin trafikte dikkate alınmaları yönünde hem şoförlerin eğitilmesi hem trafik polislerinin uyarılması hemde okullarda öğrencilere bu bilinci yerleştirmek için gerekli çalışmaların yapılması bizlerin görevidir. Bisiklet sporun yanı sıra ekonomik bir ulaşım aracıdır. Havamıza kirletmez, yakıta ihtiyacı yok en çevreci araçtır bisiklet.” Dedi. Kara ayrıca Mahalli Çevre Kurulunu toplayarak kömür kullanımını Çorum'da yasaklamayı planladıklarını söyledi. Vali Kara konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Önümüzdeki hafta Mahalli Çevre Kurulu'nu toplayacağız ve eğer planladığımız gibi giderse gelen kışta Çorum'da hiçbir apartman kömürle ısınmasını sağlamayacak. Herkes hazırlığını ona göre yapmalıdır. Apartmanlardan hala kömür dumanları çıkıyor. Gayet lüks ve şık apartman olmalarına rağmen hala kömürle ısınıyorlar. Bu Çorum Merkez'i için gelen kışta kömürü yasaklıyoruz. Buradaki gayemiz de Çorum'u ve çevremizi korumaktır. Kirli hava şehre doğru çöküyor ve insanları neredeyse yaşayamaz hale getiriyor. Bunun önüne geçmek için kömürü yasaklayıp, doğalgazı yaygınlaştırmak ve çevreyi korumak için yapıyoruz" diye konuştu.

CERİTOĞLU KURT “TRAFİK KURALLARI ÖNEMLİDİR”
Çorum Milletvekili Lütfiye İksen Ceritoğlu Kurt'da öğrencilerin mutlaka kask takmalarını bisiklet yolu varsa oradan gitmelerini ve trafik konusunda dikkatli olmalarını söyledi. Spor yapmanın insan vücuduna olan faydalarını aktaran Kurt, "Sağlıklı vücutta sağlıklı beyinler yetiştirilmesi için önce spor. Hükumet politikası olarak sağlıklı gençlerin yetiştirilmesi için sporu önemsiyoruz. Özellikle bu konuda annelere büyük görev düşüyor. Çocuklarımızı anne sütüyle başlayarak doğal şeylerle beslememiz ve geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

AHMET BARIŞ “BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞTIRILMALIDIR”
Çorum Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış'da bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla çocuklara, gençlere, okullara, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere bisiklet temini konusunda destek verdiklerini söyledi. Bisikletin hayatta daha yaygın hale gelmesi gerektiğine vurgu yapan Barış, çalışmalarına verilen destekten dolayı herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi.



(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim