Güzel Çorum’u Kalkındırma Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından kabul edilerek desteklenmeye hak kazanan “İşte Kadın Eli Projesi” Vali Ahmet Kara tarafından tanıtıldı.
Projenin tanıtımı için önceki gün Vali Ahmet Kara başkanlığında bir toplantı düzenlendi.
Valilik Toplantı Salonu’ndaki tanıtıma AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer ile bazı kurum müdürleri katıldı.
Vali Ahmet Kara, “İşte Kadın Eli Projesi” ile kadın girişimcilerin desteklenmesinin amaçlandığını belirterek, proje hakkında bilgiler verdi.
Proje kapsamında 30’u Çorum Merkez’den olmak üzere il genelinde toplam 300 kadına girişimcilik eğitimi verileceğini aktaran Vali Kara, 50 girişimci kadına ise Özel İdare bütçesinden mikro kredi verileceğini söyledi.
Kadınların ekonomik hayatın içinde aktif olarak yer alması gerektiğini vurgulayan Vali Kara, “Projenin ilimize ve özellikle girişimci hanımefendilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“Şehitliğe Anı Müzesi yapılacak”
Öte yandan Vali Ahmet Kara, Çorum Şehitliği’nde bir “Anı Müzesi” oluşturulacağını belirterek, Çorumlu şehitlerin fotoğraflarının ve özgeçmişlerinin bulunduğu bir anı müzesi için yakında çalışmalara başlanacağını dile getirdi.

Göçmenlere “uyum” eğitimi
Vali Kara ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Yurttaşlık Bilinci Projesi” hakkında da bilgi verdi.
Çorum’da dört bini aşkın göçmen bulunduğunu anımsatan Ahmet Kara, bu proje ile göçmen çocuklarına Türkçe kursu verileceğini ve Türk kültürü ile ilgili bilgilerin sunulacağını belirterek, “Yurttaşlık Bilinci Projesi” ile göçmenlerin şehre ve topluma uyumlarının sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim