Çocuk ve gençlerin suçtan ve suça karışmaktan uzak tutulması ve onların toplumsal değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında proje paydaşları tarafından öğrencilere yurttaşlık bilgisi, toplumsal yaşam, ahlâk, görgü, örf ve adet, hukuk ve trafik kuralları gibi farklı konularda bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları yürütülecek.
Devlet Tiyatro Salonu’nda dün gerçekleştirilen tanıtım töreniyle projenin 2015-2016 Eğitim Öğretim ayağı başlatılmış oldu.
Törene Vali Ahmet Kara, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Metin Özbek, Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük başta olmak üzere çok sayıda daire müdürü ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, çocuk ve gençlerin değer yargılarına bağlı bireyler olarak yetişmelerinin önemine dikkat çekerek, proje kapsamında üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
Ardından söz alan İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ise proje kapsamında 2015 yılında yaklaşık 30 bin öğrenci ve ailesine ulaşıldığını belirterek, toplam 80 lise ve ortaokul öğrencisinin Çanakkale ve Nevşehir illerine geziye götürüldüğünü anımsattı.
Son olarak kürsüye gelen Vali Ahmet Kara, Çorum’un genel olarak huzurlu bir şehir olduğunun altını çizerek, “Birkaç marjinal küçük grup dışında gençlerimiz suça bulaşmıyorlar. Ben şahsen Çorum’da gezerken gençlerimizin, yaşı olgun bireylerden daha fazla toplumsal kurallara uyduklarını ve medenî davranışlar sergilediklerini gözlemliyorum. Doğrusu bu beni son derece mutlu ediyor ve geleceğe yönelik umutlarımı artırıyor. Gençlerimizin sergiledikleri medenî davranışlar, suça karışan bazı marjinal küçük gruplara da olumlu şekilde etki edebilir.” diye konuştu.
Vali Kara ayrıca tüm gençlerden, toplumsal hayatın gelişmesine yönelik projeler hazırlamalarını istedi.
Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü’nün Çanakkale ve Nevşehir illerine düzenlediği gezilere katılan öğrenciler, bu şehirlerden getirdikleri farklı hediyeleri Vali Kara’ya takdim ettiler.
“Bilinçli Gençlikle Huzurlu Toplum” projesinin tanıtım töreni, “Boş Sandalye” adlı tiyatro oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.






(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim