Anitta Otel’de düzenlenen resepsiyona Vali Necmeddin Kılıç’ın yanısıra İl Garnizon Komutanı Personel Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri yetkililer, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ulucami Müezzim Kayyımı Hasan Çakmak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan resepsiyonda daha sonra kürsüye gelen Vali Necmeddin Kılıç, bugünün Türk ordusunun gurur günlerinden biri olduğunu söyledi.

Vali Kılıç, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek Ağustos ayının zaferler ayı olduğunu, bir 30 Ağustos sabahı kefenini giyerek askere hitap eden Sultan Alparslan’ın akıllarına geldiğini, 30 bin kişilik Türk ordusunun o gün 250 bin kişilik Roma ordusunu inanç, kararlılık ve güven duygusu ile yendiğini söyledi.

Bu zaferin üzerinden 4 sene geçmeden bir başkan sultanın Kılıçarslan’ın İznik’i Selçukluların başkenti yaparak İstanbul ile savaşmaya başladığını hatırlatan Vali Kılıç, “Dünya tarihinin en anlaşılmaz hadiselerinden biri de budur. 4 yılda Anadolu nasıl Türkleşmiştir. Çok geçmeden başlattıkları haçlı seferlerinin 16’cısında bu kez Çanakkale’de 7 düveli mağlup eden ordumuz, bizi 1000 yıldır geldiğimiz yere yollamaya çalışan haçlılara gereken cevabı vermiştir. 26 Ağustos’ta başlayan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi’nde biz 13 bin şehit verdik ama 100 bin Yunan’ın kaybı vardı. Bu seferlerin devamı ise 15 Temmuz’da karşımıza çıktı. 1000 yıldır dedelerimizin kanları, terleri ile ıslattığı bu vatan topraklarının sonsuza kadar bizim olacağının ispatı 15 Temmuz oldu. Atalarımız artık bu nesille övünüyorlar. 30 Ağustos Zaferi ordumuza kutlu olsun. Devletimiz daim olsun. İstiklal ve istikbalimiz bizim evlatlarımızın olsun” diye konuştu.

Zafer türkülerinin seslendirildiği, 30 Ağustos ile ilgili sinevizyon gösterisinin izlendiği ve davetlilere ikramda bulunulduğu 30 Ağustos Resepsiyonu Vali Kılıç, Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ’ın birlikte pasta kesmesi ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim