Suludere, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşı’nın kazanılmasının ardından büyük bir taarruz hareketiyle düşmanın tamamen yok edilmesi kararı alınmış, 1922 yılı Ağustos’una kadar, hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu hazırlıklardan sonra, Gazi Mustafa Kemal’in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26 Ağustos 1922’de düşmana saldırmış, bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirilmiştir. 30 Ağustos’ta düşman çember içine alınmış, sağ kalanlar ise esir alınmıştır.

Atatürk’ün başkomutanlığında yapılan bu savaş, “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” olarak adlandırılmış, Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra düşman, İzmir’e kadar takip edilmiş, 9 Eylül 1922`de İzmir’in kurtarılmasıyla yurdumuz düşmandan tamamen temizlenmiştir.

Düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline “dur” diyen ve kanının son damlasını akıtmadan yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan ordumuzun bu onurlu zaferini, her yıl 30 Ağustos günü kıvançla kutlamaktayız.

30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığımız bu günde Türkiye Cumhuriyetimizin varlığını devam ettirmek adına var gücümüzle çalışacağımızı ifade ederek, burada bulunan herkesin ve büyük Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını canı gönülden kutlarım.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim