30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti İl Başkanı Karadağ, milletimizin özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin yıldönümünü kutlamanın mutluluğu ve onurunu hep birlikte yaşadığımızı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordunun kazandığı zaferin, kazanılan bir muharebe olmakla kalmayıp vatanın işgalinin resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetin de en sağlam temel taşlarından birisi olduğunu dile getirdi.

Mehmet Karadağ, bu zaferin bizi geçmişimizden kopararak ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen, dünyanın en güçlü devletlerine karşı, yüce Türk ulusunun imkansızlıklara rağmen sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığıyla kazandığı bir zafer olduğunu ifade etti.

Zaferin zalimin zulmüne uğramış bir milleti, tarihin en tehlikeli bir döneminde yeniden ışığa kavuşturduğunu, hain düşmanın haksız ve alçakça işgaline dur dediğini hatırlatan Karadağ, “Bu zafer Türk milletinin vatan topraklarının bölünmesini asla kabul etmeyeceği topraklarına göz diken düşmana karşı verdiği en güzel cevap olmuştur. Öyle zaferler vardır ki sonunda devlet kurulur, Dandanakan gibi, öyle zaferler vardır ki sonunda vatan kurulur Malazgirt gibi, öyle zaferler vardır ki kurulan vatan ve devletler düşmanın istilasından korunur, 30 Ağustos Zaferi gibi. İşte bu zaferler Türk Milleti ile birlikte birçok mazlum milletlere kurtulma ve yükselme yolunu öğreterek evrensel değerde bir yol göstermiş, gelecek nesillere istiklal ve hürriyet fikrini, vatan ve millet sevgisi ile bir arada yaşama duygusunu kazandırmıştır” dedi.

“Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni, milletin birlik ve beraberliğini koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir” diyen Karadağ, 15 yıldır ecdadın emanet bıraktığı ülkeyi hedeflenen muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için çalışan Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu ilkeler ve inşa ettiği hizmet yolunda Türkiye’nin daha güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine büyük bir azimle yürüdüğünü söyledi.

Çorumluların bayramını kutlayan Karadağ, bu büyük zaferin gururunu Türk milletine armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal Savaşı’nın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitleri minnet, rahmet ve şükranla andığını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim