Uğur Demirer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Demirer, 30 Ağustos’un, kazanılacak siyasi zaferlerin ve tüm dünyaya örnek olacak devrimin temelini oluşturduğunu vurguladı.
ADD Şube Başkanı Demirer’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yoktan var edilen şanlı ordumuzun kazandığı, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, 98. yıldönümünde bir kez daha gururla kutluyoruz.
Ülkemizin ve milletimizin varlığı söz konusu olunca, 30 Ağustos, bu coğrafyanın en haklı, en onurlu, en kutsal savaşı ve zaferidir. Bu nedenle, kısıtlanamaz ve yasaklanamaz.
30 Ağustos, kazanılacak siyasi zaferlerin ve tüm dünyaya örnek olacak devrimin temelini oluşturmuştur. Büyük Zafer sonrası, Atatürk, ‘Asıl savaş bundan sonra başlıyor. En büyük savaş cehalete karşı yapılan savaştır. Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla mümkündür’ sözleriyle, gerçekleştireceği büyük kültür devrimini de müjdelemekteydi. Özümüze dönüş ve özden yola çıkarak, çağdaşlaşmayı öngören bu kültür, aynı zamanda toplumu bir arada tutan, çağa taşıyan, bizi millet yapan Cumhuriyet Devrimidir.
Cumhuriyet kültürüne savaş açan; yerine cemaatleri, tarikatları koyarak Türkiye’yi çağdışına sürükleyen siyasi iktidara uyarılarımızı yinelemekteyiz: 30 Ağustos, sadece Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtaran bir zafer değildir. Yarattığı sonuçla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; millet egemenliğine dayalı tam bağımsız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluş süreci ve başlangıç tarihidir.
30 Ağustos ve şanlı tarihimiz halkımızın güvencesindedir. Milli zaferlerimizi ve Atatürk Devrimlerini unutturmaya çalışanlar; Türk Milleti’ni çağdaş dünyaya taşıyan Cumhuriyet Devrimi’nin aydınlığına yenilmeye mahkûmdur.” (Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim