Vali Necmeddin Kılıç, 30 Ağustos Zaferi’nin tarihe gömülmek istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğuşunun ifadesi olduğunu belirterek, “Bu zafer aynı zamanda Cumhuriyetimizin de müjdecisidir.” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin 95. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Vali Kılıç şu görüşleri dile getirdi:

“Milletimizin karakterinde olan inanç ve hürriyet aşkı ile memleketimizin birçok köşesinin işgal altında bulunduğu bir zamanda bu milletin kahraman evlatları ve Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 95'inci yıldönümünü yâd ediyoruz.

Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda Cumhuriyetimizin de müjdecisidir.

‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ tercihiyle başbaşa bırakılan milletimiz o gün neleri başarabileceğini, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğini ispat etmiş ve 30 Ağustos 1922'de boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Bundan 95 yıl önce Dumlupınar'da aziz şehitlerimizin destansı mücadeleleri ve mübarek kanlarıyla tescil edilen iradeye bugün de sahibiz. Ve bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Ülkemizi kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini bozguna uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemiz devam edecektir.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyor tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim