Öğrencilere burs verilmesi nedeniyle bir basın açıklaması yapan federasyon başkanı Ali Özgür Ispanak, hayırseverlerin yaptığı bağışlar sayesinde güzel adımlar attıklarını ifade etti. Daha önce de hayırseverlerin bağışları sayesinde ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını hatırlatan Ispanak, şimdi de 3 öğrenciye burs verdiklerini anlattı.

Burs verilecek öğrencilerde başarılı olmalarına, federasyona üye köylerden olmalarına ve büyük bir şehirde okul kazanmalarına dikkat ettiklerini anlatan Ali Özgür Ispanak, burs alacak öğrencilerden birinin Eşençaylı olduğunu ve Tıp Fakültesini kazandığını, bir diğerinin Ferhatlı Köyü’nden olduğunu ve Hukuk Fakültesini kazandığını üçüncüsünün ise Çalyayla Köyü’nden olup Turizm Meslek Yüksekokulu’nu kazandığını anlatan Ispanak, burs sağlanan öğrenci sayısını artırmak istediklerini bunun için de hayırseverlerin desteğine ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Düzenlenen basın açıklamasında Kuşsaray Derneği Başkanı Adnan Saklavcı, Kadın Konseyi üyesi Dudu Sır, Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Çalyayla Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Taş ve Mehmet Dede Tekke Köyü Muhtarı ve Dernek Başkanı Ali Üremiş hazır bulundu. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim