Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından mahalle kültür merkezlerinde düzenlenen haftalık seminerlerde bu hafta “diyabette beslenme” konusu yer aldı.
Diyetisyen Şule Bölükbaş, katılımcılara diyabet hastalığı hakkında kısa bir bilgi verilmesinin ardından diyabet hastalarının nasıl beslenmeleri gerektiğini anlattı.
Bölükbaş seminerde, “Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğu, yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. Diyabet hastalığının görülme sıklığı obezitenin artışına paralel olarak hızla artıyor ve 20 yaş üzeri her yedi kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Diyabet konusunda toplumda farkındalığın artırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.
Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi’nin diyabet günü nedeni ile Türkiye’yi tehdit eden diyabet hastalığına karşı farkındalığı artırmak için Buhara Kültür Merkezi’nde verilen seminerin ardından Belediye’ye ait mahalle kültür merkezlerinde de seminerlerin devam edeceğini belirten Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, “5 Kasım Perşembe günü Mimar Sinan, 9 Kasım Pazartesi günü İkbal, 11 Kasım Çarşamba Velipaşa Konağı ve 12 Kasım Perşembe günü Akkent ve 13 Kasım Cuma günü de Bahçelievler Kültür Merkezlerinde diyabet konulu seminerlerimiz devam edecek. Tüm kadınlarımızı seminerlerimize davet ediyoruz” dedi.

DİYABET HASTALARI İÇİN KARBONHİDRAT SAYIMI EĞİTİMİ
Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özçeser, diyabet seminerlerine katılanlara karbonhidrat sayımı ile ilgili bilgiler verdiklerini vurgulayarak, “İnsulin kullanan şeker hastaları karbonhidrat alımlarını ayarlayabilmeleri için 6 haftalık karbonhidrat sayımı eğitimlerimize katılabilirler. Bu eğitimlerimize katılmak isteyen insülin kullanan şeker hastaları şahsen kültür merkezlerimize katılarak bilgi alabilir ve başvuru yapabilirler.” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim