TÜBİTAK tarafından “4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” kapsamında desteklenen 2018 Yaz Dönemi HİTÜ Çocuk Üniversitesi’nin sona ermesi dolayısıyla bir mezuniyet töreni düzenlendi.

Spor Bilimleri Fakültesi Salonu’nda dün gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra çok sayıda akademisyen ile Çocuk Üniversitesi’nde yer alan öğrencilerle aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum’da eğitim alanında güzel işlere imza atıldığını belirterek, Çocuk Üniversitesi etkinliğinin de bunlardan biri olduğunu söyledi. Seyit Ali Büyük, organizasyona katılan çocuklar ile katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür etti.

Ardından söz alan HİTÜ Rektörü Reha Metin Alkan ise göreve geldikten sonra en çok hayata geçirmeyi istediği projelerden birinin Çocuk Üniversitesi olduğunu belirterek, “Bugün Çocuk Üniversitesi’nin üçüncüsünü tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Rektör Alkan, 18-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Çocuk Üniversitesi kapsamında Anatomiye Giriş, Arkeoloji Atölyesi, Birlikte Şarkı Söyleyelim, 3D Tasarım Atölyesi, Deneylerin Farklı Dünyası, DNA Okulu, Ebru Atölyesi, Elektronik-Robotik Atölyesi, Pratik İngilizce ve Drama Atölyesi, Seramik Atölyesi ve Yaratıcı Sanat Atölyesi gibi çok farklı dallarda eğitim gören çocukların bir yandan yeni şeyler öğrenirken, diğer yandan yeteneklerini geliştirme fırsatı bulduklarını da vurguladı.

Konuşmaların ardından sahne alan Çocuk Üniversitesi Müzik Korosu’nun birbirinden güzel şarkılar seslendirmesinden sonra Rektör Alkan, Çocuk Üniversitesi’ne katkı sunan Yeşilay Derneği Çorum Şubesi Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder ile akademisyenlere birer teşekkür belgesi verdi.

Çocuk Üniversitesi’ne katılan öğrencilere mezuniyet belgelerinin dağıtılmasının ardından etkinlik büyük bir coşku içerisinde kep atılmasıyla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim