İlk defa düzenlenecek Anadolu Günleri ile BİLDEF’E bağlı 29 ilin kültürünün ve mahalli ürünlerinin tanıtılmayı hedefleniyor. 16-20 Nisan tarihlerinde Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Anadolu Günlerine Türkiye’deki çeşitli illerden 500 bin kişinin katılması bekleniyor.
Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) Başkanı Mustafa Dursun, “Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) olarak 16-20 Nisan tarihleri arasında Merinos'ta Türkiye’nin kültürel değerlerini tanıtacağız. Osmanlı'nın, kültür, turizm, sanayi ve hoşgörünün başkenti ulu şehir Bursa’da 2013 yılında ülkemizde ilk defa farklı illerin hemşeri dernekleri bir araya gelecek. Birlikte hareket ederek Bursa’mıza katkı sağlayacağız" dedi.
BİLDEF olarak kardeşlik bağlarını geliştirmeyi ve kültürler arasında köprü kurmayı arzu ettiklerini anlatan Dursun, "Doğduğumuz yerleri doyduğumuz yerlere tanıtmak istiyoruz. Basınımızın güzide temsilcileri ve dernek başkan ve üyeleri ile Çorum’dan başlayıp Konya, Karaman ile devam eden, diğer illerle sürecek olan kültür gezileri organize ediyoruz. Bursa’da bir ilki gerçekleştireceğiz. Üye il derneklerimizin iştirakiyle 16-20 Nisan tarihleri arasında 1. Anadolu Günlerini düzenleyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği ve İl Müftülüğü proje ortağımız. Anadolu Günlerinde üye derneklerimiz açacakları stantlarda kendi yörelerinin kültürlerini sergileyecek. Mahalli ürünler, yemekler ve folklor ile kültür şöleni yaşatmaya çalışacaklar. Turistik zenginliklerimizi bizleri tanımayan hemşerilerimize tanıtacağız. Yörelerimize ait el sanatı örneklerini, marka olmuş illerimizin tanıtımına fayda sağlayan her türlü ürün ve gıdaları Bursa’da yaşayan ülkemiz insanlarına beğenisine sunacağız” dedi.
Editör: TE Bilisim