CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Topkül, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 95. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“29 Ekim 1923 tarihi, Anadolu coğrafyası için bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyeti, özgürlüğü ve bağımsızlığı daha iyi anlayabilmek için 1. Dünya savaşı sonrasında yaşanan işgalleri hatırlamak gerek. Biz unutmadık düşmanın İstanbul’a ayak basışını, unutmadık Anadolu’nun işgal edilişini, unutmadık özgürlük için ödediğimiz bedeli. Varlıkla, yokluk arasında gidip gelen bir milletin sarsılmaz azmi ile zafere erişilmiş ve Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Biz tek yürek olmayı 1 asır önce öğrendik. Cumhuriyet rejimimizi tek sesliliğe, tek adam diktatörlüğüne kurban ettirmeyeceğiz. Dökülen gözyaşlarının, akan kanların, verdiğimiz canların mirasıdır. Cumhuriyetimizin 95. yılında aynı 1923 yılında ilan edildiği coşku ve heyecanla sokaklarda olacağız!

Unutmayalım ki Cumhuriyetimizin en büyük güvencesi, gençliktir!

Cumhuriyet aydınlanma seferberliğidir, demokrasidir, hukuk devletidir, kadın erkek eşitliğidir. Cumhuriyet eşit yurttaşların onurlu birliğidir, Cumhuriyet aydınlık medeniyet için hep doğru yönü gösteren şaşmaz bir pusuladır. Cumhuriyet okullar yapmış ve milli eğitim ordusunu oluşturan öğretmenler yetiştirmiştir. Yıllarca süren savaşlarda yetim kalan çocuklarımıza Cumhuriyet sahip çıkmıştır. Ve cumhuriyet o çocukların ellerinde yükselmiştir.

Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir! Cumhuriyetimizin 95. yılı kutlu olsun.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim