Bekir Özsaçmacı, dün parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında 24 Haziran'da yapılacak seçim çalışmalarına start verdiklerini söyledi.

Özsaçmacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarının yargıya müdahalede bulunmalarını da eleştirerek, “İYİ Parti’nin yönettiği Türkiye’de ve Sayın Meral Akşener Cumhurbaşkanı olduğunda ilk işimiz mutlak kuvvetler ayrılığına dayalı anayasal devleti inşa etmek olacaktır.” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın dünkü basın toplantısında dile getirdiği satır başları şu şekilde öne çıktı:

“SEÇİM KOMPLOSU AKŞENER’İN CUMHURBAŞKANLIĞINI ENGELLEYEMEYECEK”

“İttifak ve seçim güvenliği denilen bu komploya rağmen, yapılacak olan seçimlerde Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığını kazanacağından ve İYİ Parti’nin Meclis’te önemli bir sayıda temsil edileceğinden hiçbir şüphemiz bulunmadığını ve bu ittifak ve sözde seçim güvenliği kanununun hazırlayıcılarına bir kâbus olarak döneceğinden de emin olduğumuzu belirtmek isterim.”

“YARGI, VAHİM DURUMDA!”

“Yargı kurumunun içine düşürüldüğü vahim duruma özellikle iki hadiseye dikkat çekmek istiyorum.

Bunlardan ilki HSK’nın sanki başka bir yer yokmuş gibi Saray’da düzenlenen hâkim kuraları töreni. İkincisi ise Cumhurbaşkanına yakınlığını âdeta özellikle sergilediği izlenimi veren yüksek yargı mensuplarının yakınlarına iltimas geçildiği, mesleğe yeni atanacak olan hâkim ve savcıların kura töreninde ‘Bağımsız’ olması gereken yargı erkinin temsilcileri, yürütme erkini, yani Sayın Erdoğan’ı ayakta alkışladılar.

Bu durum bize AKP iktidarlarının çok eleştirdikleri 28 Şubatçılar’dan hiçbir farkları olmadığını ortaya koydu.

Yargı kurumunun adeta İsviçre çakısı durumuna düşürüldüğünü gösteren utanç verici bir skandaldır.

İYİ Parti, Türk Milleti’nin kendi adına adaleti tecelli ettirmekle mükellef yargı kurumunun içine düşürüldüğü bu ibretlik manzarayı ne hak ettiğini, ne de içine sindirmediğini biliyor. Sözde Külliye, özde Saray yargısı; fikir ve pratiğini külliyen reddediyor.”

“MERAL AKŞENER’İN CUMHURBAŞKANLIĞINDA HÂKİM VE SAVCILAR AYAĞA KALKMAYACAK!”

“İYİ Parti’nin yönettiği Türkiye’de ve Sayın Meral Akşener Cumhurbaşkanı olduğunda ilk işimiz mutlak kuvvetler ayrılığına dayalı anayasal devleti inşa etmek olacaktır. Tek adam rejiminin anayasası yerine, milletle birlikte yapacağımız anayasada, hâkim ve savcılarımıza şerefli görevlerini şerefle yapmalarını sağlayacağız.”

“İYİ PARTİ, HALKIMIZIN BÜYÜK TEVECCÜHÜ İLE KARŞILAŞMIŞTIR”

“25 Ekim 2017’de kurmuş olduğumuz İYİ Parti, halkımızın büyük teveccühü ile karşılanmıştır. Uzun süredir idari ve yargı tuzaklarıyla mücadele etmiş olan bu siyasal hareket, seçime doğru tekrar büyük bir hileyle karşılaşmış ve seçim dışı bırakılmak istenmiştir.

Bu engeli aşma çabamızda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gösterdiği demokratik tavra teşekkür ederiz. Elbette, YSK’nın Türkiye’yi belirsizlik ortamına sürüklemesini istemezdik, siyasi iktidarın da milletin iradesi yönünde bir tavır sergilemesini beklerdik. Bugün medyada ve çeşitli kesimlerde, İYİ Parti’nin de içerisinde olduğu senaryolar yer almaktadır. Biz bu konudaki duruşumuzu 1 Nisan 2018 tarihinde net ve hiçbir kuşkuya yer bırakmaksızın açıklamıştık. Bunu tekrarlıyoruz; Sayın Meral Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Milletimiz bizden bunu açık ve net olarak beklemektedir. Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız. Aziz milletimize saygıyla duyurulur.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim