Mehmet Karadağ, 28 Şubat sürecinin başta Türkiye olmak üzere dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “Millet iradesini hiçe sayan vesayet odakları sahne almış ve demokrasiye darbe vurmuşlardır.” dedi.

AKP İl Başkanı Karadağ açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“28 Şubat müdahalesi ülke tarihinin unutulmaz olaylarından bir tanesi olmuş ve tarihimize post-modern darbe olarak geçmiştir. 28 Şubat müdahalesi, 27 Mayıs’ın,12 Mart’ın, 12 Eylül’ün devamı niteliğinde aynı zihniyetin, aynı görüşün eseri bir müdahaledir. 28 Şubat’ta farklı bir tarz işlenmiştir. Tıpkı öncekilerde olduğu gibi millet iradesi ve milletin kendisi hedef alınmıştır. Seçimle gelen, yasalar çerçevesinde görev üstlenmiş bir hükümet kirli senaryolar ve tertipler marifetiyle görevden uzaklaştırılmış, siyaset dizayn edilmek ve vesayet altına alınmak istenmiştir. 28 Şubat arkasında büyük bir enkaz bırakmıştır. Demokrasi ve ekonomi bu müdahaleden ağır bir yara almıştır, bu ülkeye ağır bedeller ödetmiş, ağır faturalar yüklemiş Türkiye’nin kalkınma ivmesini yavaşlatmış, iyice düşürmüş, Türkiye’nin ilerleme hamlesine ağır darbe vurmuştur.

Dini inancı gereği başörtüsü takan öğrenciler okullardan, memurlar kurumlarından uzaklaştırıldı. İbadetlerini yerine getiren başta üst düzey bürokratlar olmak üzere tüm memurlar fişlenip, takibata maruz bırakıldı. İmam hatip öğrencilerine karşı sergilenen antidemokratik tutum neticesinde katsayı zulmü icat edildi. Başkentin göbeğinde, Sincan’da tanklar meydanlara indirilerek sözde gözdağı verme girişimi bir de Demokrasiye balans ayarı verdik” açıklamasıyla çok daha çirkin bir hal aldı. Vesayet odaklarının gölgesinin düştüğü dönemin MGK’sında, millet iradesinin hiçe sayan kararlar ‘yaptırım’ kelimesi ile zapturapt altına alındı. Son olarak dönemin hükümeti istifa ettirildi. Bu dönem ‘post-modern darbe’ şeklinde anıldı.”

Türkiye’nin 28 Şubat’ta; içler acısı ve insan onuruna hiç yakışmayan bir dönemden geçtiğini belirten Karadağ, vesayet odaklarının sözde iktidarlarının 3 Kasım 2002 itibarıyla yerle yeksan olduğunu sözlerine ekledi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim