Bilimin evrenselliğine ve uluslararası etkileşimin önemine inanan Hitit Üniversitesi, öğretim elemanlarına verdiği kısa ve uzun süreli yurt içi ve yurt dışı desteklerini her geçen gün arttırmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Hitit Üniversitesi, öğretim elemanlarına kısa süreli olarak ulusal/uluslararası bilimsel etkinliklere (kongre, konferans, seminer, sempozyum, çalıştay, platform vb.) bilimsel bir çalışma sunmak kaydıyla katılım desteği verilmekle birlikte, 3 ay ve üzeri olan uzun süreli yurt dışı bilimsel çalışmalara da YÖK ile birlikte Üniversite kaynaklarından destekler sağlanıyor.
Akademisyenler, başta Erasmus ve Mevlana değişim programları olmak üzere diğer işbirliği anlaşmaları kapsamında da Hitit Üniversitesi’nin anlaşma yaptığı dünyanın pek çok ülkesinde yer alan üniversitelere çalışmalar yapmak üzere seyahat ediyor.
Hitit Üniversitesi’nin 2010 yılında yurt dışı destek programlarından yararlanan öğretim elemanı sayısı 69 iken, eğitimin uluslararasılaşması kapsamında her geçen gün artan destekler sonucunda, bu rakam yüzde 293 artarak 2014 yılında 271’e ulaştı.
Sadece yurt dışı değil yurt içi desteklerinden yararlanan öğretim elemanı sayısında da artışlar yaşandı. Bu kapsamda 2014 yılında bine yakın yurt içi etkinliğe katılım için görevlendirme yapıldı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim